jueves, 4 de abril de 2013

Llibres infantils en català

Avui us farem una menuda, però cuidada selecció de llibres infantils en català, amb motiu del Dia internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que es va celebrar el dimarts passat, 2 d'abril. 

Aprofitem per a recordar-vos que en Llibres 28 disposem d'una secció completa de llibre intantil i juvenil en català, amb les últimes novetats. Passeu-vos a descobrir-la. 

Contes d'ahir i de sempre, Carles Cano (Ed. Perifèric)
Pàgina web de l'autor http://www.carlescano.com/
Pàgina web de l'il·lustrador http://www.pacogimenez.com/

Aquesta obra, meravellosament il·lustrada per Paco Gimenez, és una recopilació de quatre contes tradicionals de la literatura infantil valenciana, reescrits i reinterpretats per l'autor.

En aquest llibre ens trobem amb un conte arreplegat de la tradició oral de la Safor, El Cigroner. Altres dos contes, si bé no són estrictament populars, si són un bell homenatge a la narració oral, i no és para menys!, ja que Carles Cano és un d'aqueixos fabulós narradors que fan de les nostres vides un lloc ple de fantasia i il·lusió. Aquests contes són La Caputxeta verda (una Caputxeta moderna preocupada per l'ecologisme) i El gegant Tacatot (un conte sobre les estratègies per a resoldre conflictes). L'últim conte, El xiquet de pedra, és un homenatge a Rodari, segons paraules de l'autor.





Poemes per descobrir el món, de Miquel Juan García (Ed. Andana)
Pàgina web de la il·lustradora http://lagruaestudio.com/

Una obra ciudada i bella, amb divertides il·lustracions en blanc i negre de Cristina Duran, que ens ensenya un món replet de menuts llocs comuns, amb algunes referències a la cultura valenciana.

Versos que transmeten la màgia a través de la seua sonoritat, que emboliquen a qui els llig de tendresa i de ganes de conèixer. De conèixer un món que ens envolta, que està al nostre abast, però que de vegades no ens adonem que existeix. 








Somniatruites, d'Albert Pla (Ed. Takatuka)
Pàgina web de l'autor http://www.albertpla.com/ (no apta para menores)
Pàgina web de l' il·lustrador http://macanudoliniers.blogspot.com.es/
Accès a la cançò en la qual es basa el llibre Açí

La cançó d'Albert Pla "Somiatruites" (del disc Anem al llit), tema central de l'espectacle que té el mateix nom, és una invitació a passejar per una escola molt especial. 

Il·lustrada per Liniers d'una manera divertida però amb la suavitat dels somnis, aquesta cançó es converteix en un regal perfecte per a la imaginació i la creativitat de les nostres personetas més estimades.

Aquesta obra destella personalitat per totes els seus cantons i pàgines. Albert Pla, amb les seues maquinaciones disbauxades, i Liniers, amb el seu humor macanudo, són la parella perfecta i, sense dubte, arriben al cor.









No hay comentarios:

Publicar un comentario